Grade 1 - 6A


English Speaking
01.12.2017 TARİHLİ HAFTALIK ÖDEV
Making Choices
The Right Shoes
Sınıf: 1
Etkinlik: 6A

EV ETKİNLİKLERİ

Etkinliğe başlamadan önce öğrencinin nasıl bir okul ayakkabısı istediğini sorun ve kendi cümleleri ile İngilizce veya Türkçe olarak maddeler olarak söylemesini isteyiniz. Daha sonra resimler yardımı ile etkinliği hazırlayınız. (Bu dersin konusu kişisel seçimler ve seçimlerimizi aktarırken dil kullanımının nasıl olacağı ile ilgilidir. Bu nedenle öğrencilerin yaptıkları seçimlerde doğru/yanlış gibi kavramlar kullanmayınız. Hayal güçlerini kullanarak absürt seçimler yapmasına izin veriniz. )

DERS ETKİNLİKLERİ

Ders esnasında öğrencilerin kartlarındaki ayakkabıları göstererek hangi durumlarda hangi ayakkabıyı giyinmek istedikleri üzerine konuşulacak. Daha sonra seçimlerini arkadaşlarına anlatarak seçimlerini karşılaştırmaları sağlanacaktır.

GÖRÜŞLERİNİZ


Öğrencilerin ders içerisinde yaptıkları etkinlikler, kitap kontrolleri gibi bilgileri e-mail aracılığı ile edinmek isteyen velilerimiz öğrenci adı soyadı ve iletişim e-mail adreslerini aşağıdaki alana yazabilirler. Ayrıca etkinlik hakkındaki görüşlerinizi de(varsa) bu bölüme yazabilirsiniz.


ETKİNLİĞİN AMACI

Ayakkabı çeşitleri ile bunların aralarındaki farklılıkları tanımlama, ihtiyaç duydukları ayakkabıları tarif edebilme

MATERYALLER

  • 6A  etkinliği sayfası
  • Kırmızı renkli dosya

KELİMELER / YAPILAR

That’s a good choice. (Ded’s e gud çoyis) Bu iyi bir seçim
I want these (Ay vant diis) Bunları istiyorum
That’s right / not right (Ded’s rayt / nat rayt) Bu doğru/doğru değil.

ONLINE ERİŞİM

ETKİNLİĞİN HAZIRLANIŞI


Comments

Popular posts from this blog

Grafe 2 -4C