Activity for Grade 2 - 1C


AKTİVİTE NUMARASI: 1C (Kitap üzerinde sağ üst kısımdaki roketin içerisinde yazmaktadır. Mavi portfolyö içerisinde de etkinliğin yapıştırılacağı alanlar 1C ile belirtilmiştir.)

AKTİVİTE AMACI: Öğrencilerin sağlıklı ve sağlıklı olmayan yiyecekler hakkında bilgi sahibi olabilmeleri, ayırt edebilmeleri ve telaffuz edebilmeleri.

ETKİNLİĞİN HAZIRLANIŞI: 

Aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz 1C numaraları etkinliğe ait 2 sayfa kitaptan ayrılır.



Resimler baklava dilimleri halinde kesilir ve resimler ön yüzde kalacak şekilde katlanır. (Sadece iki kağıtta resim yerine "Good for me" ve "A little is best" yazıları yazmaktadır.) "GLUE" yazıları iç kısımda kalacaktır. "GLUE" yazan yerler üst kısımlarına yapıştırılarak resimlerin aşağıdaki gibi üçgen haline gelmesi sağlanır. (Resimde kağıtlar arasındaki ipler kullanılmayacaktır) Kesme esnasında size yardımcı olması için kağıtların arka taraflarında makasla kesilecek olan yerler belirtilmiştir.



"Good for Me" yazılı kırmızı kağıt mavi portfolyö içerisindeki en üst sol bölüme yapıştırılır ve "A little is best" yazılı mavi renkli kağıt onun altına yapıştırılır. Öğrencinin, kırmızı yazının yanında bulunan 3 adet boş alana resimdeki gibi sağlıklı yiyecekleri yapıştırması, mavi yazının yanında ve altında bulunan 7 adet boş alana resimdeki gibi sağlıklı yiyecekleri yapıştırması beklenir.





Comments

Popular posts from this blog

Grafe 2 -4C